Friday, November 13, 2009

kenapa masalah datang bila kita banyak masalah....
kanan masalah kiri masalah depan masalah blakang masalah....
semalam aku dpt msg tepat2 time balik kerje....aku punye thesis kene buat pembetulan lagi..
laagii??!! tu pon atas silap aku..tersilap print reference..
aku ingat da boleh seatlle.. boleh tenang2kan fikiran....so blog ni la jdi mangsa tuk lepaskan perasaan...

perasaan? perasan? peras ugut? ahhh ni bende yg lain even nak dekat same name die..kecuali la peras ugut...but still got peras kan? abaikan...

emosi same ah ngan perasaan... so bila sorang tu emo..seorang itu akan perasaan....tpi perasaan ape? marah,suka,gembira, sedih,teruje,terharu???

kasihan...kesian...kaseh...same jugak.......bermula daripada perkataan kasihan....tpi kasihan jugak blek lukekan perasaan org lain....kasihan pulak??

aku emo~ aku perasaan...masuk askar ahh camnihhh...

Friday, October 30, 2009

Today

Hye...
to make it simple...

today is just like this

MORNING
Glowing (today is Beautiful day)

AFTERNOON
Happy
(watch news liverpool defeated in carling cup)

EVENING
Happy
Enjoy
Fun
Great
Fantastic
Love in the air

NIGHT
Happy
but suddenly moody
emo
feel bad..
and feel guilty
Confuse


So in the end of the day...i am apologize and so sorry.....
PEACE

Friday, October 2, 2009

Finish Oledi....

hye bloggers..

"thanks E.Auzani 4 ur support and knowledge that u gave to us all this 3 month we was here...thank you so much..."

Bait-bait ayat kat atas adalah ayat terakhir sebelom aku meninggalkan Royal Lake Club. 3 bulan aku kat sana...sudah abes...sekarang mase utk aku update data Questionaire dan setelkan akunyer thesis...best-best...

kerja -aku tengah mencari kerja..tgh apply..dan tgu jawapan...kalau ade rezeki adelah...kalau takde usaha lagi...cume cepat ngan lambat jer..ape yang penting usaha...doa..hospital tawakkal....

nak abes blaja - yesss...tahun2 aku idup diatas bumi ni x abes2 dgn blaja..sampai tue pon kene blaja...skrg aku nak tukar status sebagai bekerja...so hari raya yang akan datang aku ade jawapan utk orh yang tanyer aku "ko keje kat maner sekarang ni?" tapi aku x de jawapan utk sape2 yang tanyer aku soklan ni "Biler Nak Kawen??"...soklan tu sensitip sebenarnye yerr utk org yang baru abes blaja dan x de keje lagi ye anak2..hahaha

kepada kawan2 sepejuangan - semoga kite sume berjaya kelak dgn idup masing2 dan thesis masing2 di approve dengan selamat....hopefully....

Peace~

oh ade lagi satu ayat last kan ex boss aku..."harap2 elaun kami bulan ni dpat la yer...hehe...pokai da ni". maklum balas positif "nanti 6hb sy kol awk utk elaun bulan ni."(sambil boss aku tesengih kucing...comeyy aa tuhh!! haha....) yeshhh...yeshhh..bleh baya saman....

peace~

Thursday, September 24, 2009

gO..gO..gO mObile ~



Hello There...

set on your diary this 23-25 October...postponed your others appointment, meeting or activities...there have something fun and happening at KLCC..bring along your family, friends,boyfriend and girlfriend. common...

Go MObile from Malaysia? what is that?? THE BIGGEST mobile fair in Malaysia will coming soon...so do check it out as NOW they are giving out FREE.... i repeat FREE..and again FREE Motorola V209 Phone. How? How? How? Tell me laaa..tell me laaa...haha

  1. register first at here ----> Go Mobile cliqeu
  2. Copy dan paste their badge at your own blog or website. (facebook, twitter, friendster, myspace etc.)
  3. link it up with them at GoMobile and spread the word of the event or upload the photo,flyers of the event. (better with your own creativity)
  4. then later you notify them in their Facebook group or their email at [info@gomobile.my] to notify them that you have link it up to them.
  5. the GoMobile team will go on its cyber rounds and select the lucky winners..yeahhhh..hope they found me~hehe
  6. this contest will go on till to GOMOBILE 2009
common guys. tidak salah mencuba...And remember - keep this date (23rd, 24th and 25th October 2009) marked down!!!! Go..go...GoMobile 2009..

good luck!!!

Friday, September 18, 2009

SELAMAT SEMUA~

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

Wednesday, September 9, 2009

s a k i t

Kadang kadang kita mengeluh bila sakit.(fizikal@emosional)

‘adoiii selseme la plak”

‘Bile nak baik batuk ni?”

“aku benci selseme”

macam macam lagi sungutan yang kite dengar kalau sakit…

sekarang ni kite dengar pelbagai virus, pelbagai influenza yang boleh menyebabkan kita sakit. H1N1@ selsema babi menjadi ketakutan masyarakat dinegara kita sekarang ni. Perlu waspada kawan -kawan ku sekalian, sekali kena buruk padahnye. Begitu popular kalah populariti kumpulan indie band sekarang ni..bersin sikit je org dah label “haaa…selseme babi!”. Pernah sekali aku terbatuk sikit je salah sorang Sport Executive aku dah tegur “ dik pergi klinik la dik teruk la I tengok, bahaye tau h1n1”(dalam pelat India) .kadang2 menjadi permainan atau gurauan bersame rakan2.ape yang diucapkan tu Terima kasih kerana mengingatkan.

Kalau diperhatikan dari awal 2000 sampai 2009 ni berturut-turut virus-virus yang menyerang dan yang paling hebat si Babi ni tadilah.(x pasal2 babi kene) Akhir zaman? Wallahualam…

Setiap penyakit ade ubatnya. Cume cara mendapatkan berbeza samada senang ataupon susah..sekejap atau lama.

Berpeluang utk mengekspresikan kesakitan bermakna dapat mengurangkan sakit.

Kalau sakit tunjukan sakit..jangan simpan sebab ia akan menjadi bertambah perit.

Aku sedang sakit tekak (batuk)+selsema+pening =?

Tadi Yarn bitau aku zam pon tengah menanggung kesakitan ulser perut kat JB skrg. Baru 3 ari keje dah sakit. Sabar Zam mesti hang down skrg ni..aku penah mengalaminye, itu semua Dugaan-Nya.

- tapi kalau sakit tempat yang aku paling malas nak pegi adalah hospital. kalau sihat aku rajin ke hospital heheh…. Macam mane tu….=p

Monday, August 24, 2009

Bulan Puasa 14 thun dulu

14 tahun yang lepas..umur aku mase tu bru 10 tahun..darjah 4...2 ari lagi nak puasa dan plan macam2 ngan member2...ngan adik beradik? bertanding sape dpt pose penuh...
zaman tu ramai budak2...zaman keriangan...aku ingat lagik member kamcing arwah zizul, as, mamat,padil, alis,kembo (abg de n adik),yazid ramai lagi la...budak2 mambang yang perangai sekor2 kalau mambang tengok pon ngucap panjang sambil geleng pale...

2 ari b4 pose masing2 da ade plan..paling di nanti mase nak g sembahyang terawih nanti...bkn semayang pon..dok kat blakang gelak2 main sepak terajang...tarik2 kain pelekat(mmg aku tak pakai kain pelekat sampai ke sudah)...sule buntot aku paling tak tahan...gurauan yg boleh mendatangkan emo...pedih yang amat...kekadang kene tengking ngan tok' pat iaitu ketua kampung merangkap imam kat surau tu..insap kejap je..pastu wat balik..

start je pose ari 1st dah kire dah brape ari lagi nak raya..aduss lame je rase..jap2 tgk jam jap2 tgk jam..so utk x rase lame x yah tgk jam..kat sekolah lagi la..jgn sesekali lalu kat kantin..klu x mmg dugaan tgk bdk2 india and cina mkn...siap offer lagi...balik sekolah jalan kaki nak sampai keumah tu rase cam lalu gurun sahara..sampai2 umah terus mandi lame2..wat per? haa phm2 laa

poser2pon ptg main jugak...itu wajib...men beskal..bola..sukan2 tradisional yg aku nk sbut listnyer panjang gler lah..kadg pegi jugak mandi sungai...air masuk telinga baca niat tang tu jugak poser balik..janji x makan...jahiliah sungguh mase tu..haha..adeeiii...

paling dinanti 1 jam lagi nak berbuka..seingat aku time tu Jejak Rasul dah ade dah kat tv3...musim pertama x silap aku...wajib tgk jejak rasul...salah satu program kegemaran aku pada bulan pose...tpi sebenarnya nak psycho je tu..tgk tv lupe la lapar kejap..

2 minit lagi dekat nak berbuka...masih di depan tv...menunggu iklan oren sunkist nak abes sambil komentator tv menyatakan oren sunkist mengucapkan selamat berbuka puasa kepada..bla bla bla...tup tuptup...kteorg berlari kedapur.."haa bace doa dlu!!!" jerit ibu aku.....bismilahhhh x dan abes.....sruupppppppp terus minum soya sejuk....mengalir kedalam anak tekak......fuhhh nikmat..

nak diikutkan banyak bende lagi yg dibuat...tpi ni je yg teringat...nak memikir karang lambat pulak..=p...aku caye kebayakan org lalui bende2 ni sume..ade yg lebih menarik ade yg lebih worse...tapi bgi aku puasa mase budak2 dlu mmg happening....mmg syok habis....Sesekali Teringat..........


-aku nak upload gamba pc lembab giler so x de gamba entry kali neh-

Wednesday, August 12, 2009

Sebulan Sudah (monolog)

saje tauk gamba ni.....



Sedar tak sedar dah masuk sebulan aku praktikal kat Royal Lake Club ni. Keadaan terkini? aku maseh hidup dan survive lagi di alam pekerjaan yang penuh pancaroba nih..ciss ayat..

selama sebulan jugak lah aku melihat, menengok, memerhati, belajar macam mana cara pekerjaan disebuah kelab elit ditengah ibu kota ni. Suasana disekeliling Kelab ni amat tenang..

kalau datang kat sini tak terasa anda berada ditengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur..lokasi kelab yang terletak bersebelahan dengan Taman Tasik Perdana..tenang..sangat tenang...paling bising pon kadang2 dengar bunyi siren polis eskot kereta org2 kenamaan dekat jalan parlimen...

Ragam? macam2 ragam manusia yg bekerja disini..macam2 isu ada...dari pihak atasan sehingga ke bawahan...semua aku teroka..tapi cerita2 panas bialah aku simpan je..silap ckp kang aku kene lak..hahah...

bekerja disebuah kelab yang majoriti ahli2nya adalah golongan2 org 'kelas A' memang agak susah..they said "our money is your salary"..susahnya adalah melayan kerenah dan perangai org yang macam2 ragam..so sesiapa yang yang suke amek tau kerenah org and amek tau pasal org sesuai lah bekerja di Kelab2 seperti ini..hahah..x delah...tepulang pada individu sebenarnya....samada mahu atau tidak..x cuba tak tahu....

aku? aku perlu flexible...disini x boleh memilih...the place for learning something that i never know before..ape je kerja aku balun..

bahasa? 75% pertuturan disini adalah menggunakan bahasa inggris..aku x nafikan ianya bagus!! yaa bagus untuk org mcm aku yang kurang faseh dlm pertuturan bahasa tu. at least i can improve myself..bahkan org Cina dan India sendiri pon bila betutur sesama mereka juga menggunakan bahasa Inggris..tetapi bukan org melayu...(yehhh bangga bahasa ibunda) padahal tak tau English..betul? emm x tau...malas? maybe betul..=p

Lagi 2 bln perlu aku tempoh..disamping siapkan thesis harap2 semuanya berjalan dengan sempurna...amin..

peace out....(bak Kata Adif ketika mengakhirkan ayatnya).


Friday, July 31, 2009

Lost & Found

(wan yang edit gambo nih-mekaseh wan..)


Rabu lepas aku ke Mid valley sebab nak mengisi borang keje...about a few hour aku belegar-legar di dalam Mid...and satu tragedi belaku...aku nyer wallet and kunci moto tetinggal dlm toilet area gsc...memang aku nyer mistake...tetinggal...rase cam lost giler..x tau nak wat per...kusu masai..bile aku dtg balik kat toilet tu semua da lesap...adoiii..mmmg rezeki haram org yg ngambik tulah...ade la dlm 150rm kat dlm tu...

apepun duit aku x kesah...yg aku kesah sgt kunci moto and kad2 ade kat dlm tu...sampai arini aku harap ade hamba Allah yang baik hati terjumpe n pulangkan balik aku nyer wallet and kunci tu...

semoga Allah lembutkan hati 'pengambil' tu tuk pulang kat aku...amin....





Tuesday, July 14, 2009

What i am doing now?

ok..let start with 1st day in Royal Lake Club...i and wan reported in at office in 9.00 a.m (private sector maaa klu gov pi la koi 8 pagi) .actually at 8.00a.m i still at my bed and wan knock the door to wake me up and said " weyh nak gi kerje x nak?" and immediately i respond to his question with mamai2 voice..ngantokk aaaa....but try to remove the setan2 on my body and prepared immediately. The morning story.

1st day working....nothing to do at all..just do a survey and overview bout this club and also survey bout kalau ade amoy and gadis2 banquet yang pretty2..k enough about that.

this club quiet nice and cool..i will update later about the situation im working here because the clock almost 5.00 p.m and i need to go back..haha...on time..c yah..

salam........

Sunday, June 7, 2009

must have stuff before finish my study...

pelik aku = kenapa perlu hidup dalam kecelaruan dengan perbalahan sesama sendiri dan bertindak diluar kewarasan otak manusia yang mampu befikir sebelum bertindak. kembali ke ortodok style..zaman lampau yang saling berbunuhan untuk menyelesaikan satu satu masalah. adakah mahu mencapai self achivement atau satisfaction yang membawa kemudaratan?? kenapa aku dahulukan post ni dengan perkara ni?? haaa yang itu yang kita tak tahu...haha

post atas ni tak ada kena mengena dengan ape yang aku cube wawarkan dibawah...=P




nikon D60
biarpon sekarang ni da keluar macam macam D tpi aku tetap bekenan ngan yang ini.. sebab :
1)x la mahal sangat..kot
2) aku bukan nak amek pic gempak2 pon (tangkap gamba sambil cuci mata je)
3) x besar x kecik..'sedang sedang molek'
4)suke ati aku la.....



Ibanez AS73 Artcore Semi-Hollow Electric Guitar

ni lagi satu...my target...x tau la bleh dapat ke tidak...klu ade rezeki...pasai ape aku minat model ibanez hak ini pulok??

1) bentuk yang mengiurkan aku
2) sebab die half2..(ini bukan bermakna aku suke bende lain yang half2)
3) nampak menarik bile melekat kat badan aku.
4) nak beli Gibson ES-335 x berape nak mampu



p/s; segala description tentang 2 bende alah kat atas adalah atas ske2 aku..




Tuesday, May 26, 2009

Tahun Yang Berulang..


Sekali aku bace tajuk post ni macam lagu new boyz pon ade bunyinyer..macam name kampung aku pon ade jugak bunyinyer..Today...this DAY..hari ini...adalah hari sambutan ulang tahun aku dan 'KAMU'. This 2 years jugak banyak time gumbira dan LiKU LuKA HiDUp (cam pnah dengar name ni) bersama.

 i want to say that...'I Love You so much Nurul Hidaya' and i will never let u go. U are the first and last for me..U are my true love...and i hope this relationship wil go on till for ever..Insyaallah...

last night just do a simple celeb at putrajaya..watching movie...karaoke (lagu hujan pun da ade karaoke)...dinner. Not to much celeb because my money also not to much...hehe...but i am happy with her last night...yah..last nite...

mari kita berbueno....this is the song  i talk about~

-SUTS-
lyric by eddy
song by eddy

selamat ulang tahun sayang...
ucapan aku kepadamu...
tahun tahun silih berganti...
tapi kamu sabar menanti...


gengam erat tangan basah ku...
biar sampai kita bersatu...
tunggu bahagia kita disana..
kejora cinta berputik jua..


selamat ulang tahun sayang...
kan ku kemudimu sampai ke bintang..
semoga kaseh mencurah..
sampai nanti cinta ku datang

Sunday, May 24, 2009

Pray Your Prayers

video

I open my facebook justnow and saw a video uploded by azeem puchong(nickname). The commercial is so attractive and the way of director deliver this commercial absalutely amazing.

 I did not mean to be ‘alim’ or be ustaz here, I know who iam and still learn how  live in this world. But we as Khalifah in this temporary world should advise and teach each others if anything that we do bad or far away from the line of our religion.

Enjoy this vids and understand what it mean~ (klu x paham wat paham suda lah..haha)

Peace…








Tuesday, May 19, 2009

Diam Laa.......

SHUT UP!!!!
JUST SHUT UPPP!!!!!!!
WHAT THE THINGS MAKE ME SHUT UP!!!?
NO ONE KNOWS WHAT MAKE ME SHUT UP!!!
ARGHHHH JUST SHUT THE FUCTTUUPP!!!!!!!!!

...............................................................................

p/s- diam tu baik tp kdg2 ia  x akan menyelesaikan masalah.......

Wednesday, May 13, 2009

1st Time arrive in Shah Alam



gamba ni dia di ambil pada taun 2006 tak silap aku.. mase tu bru pas konvo kat uitm shah alam...gler memori...ni la 1st aku sampai kat shah alam...(sorang2) dlu tak dok umah skali leh jer dok mkn sesame skali....now dah nak tgh taun 2009 semua wat haluan masing2 dah....bekerja dan berpraktikal...
sebenonyer friends t ade tujun abjad..satu lagi tetinggal wan ismail cholan yang mase ni die maseh la kat arau wat paert 7...sayang nak tinggal arau katenyer...heheh...



ni la wan ismail cholan (kuning)

next sem mayb aku akan dok di Wangsa Maju..sebab dekat skit nak g keje..shah alam?? goodbye...tmpt praktikal? masih lagi berbelah bahagi sebenarnye...emm...entah lah....


Tuesday, May 12, 2009

lost

da lame aku tinggal blog ni....Dlm sibuk2 aku mencari template utk blog ni..tetibe dalam x sengaje aku terhilang list2 fren member FSR yg ad kat aku nyer page. 


kepada kekawan yang yg lebeh dri 4 bln x update blog sori aku terpakse tak add kamu sume utk kali ni....


kepada adif..bawak bersabar berdoa n tawakal for ur dad operation esok...doa anak yang solehdan taat akan dimakbulkan...


kepada kekawan FSR selamat bercuti n buat lah perkare yg berpaedah semase cuti ni..jumpe lagi next sem...

last but not least...kepada lectr2 bantu2 lah student2 mu ini yang juga telah banyak membantu sebenarnya...kadg2 terlalu serius n tegas dlm bekerja pon x bleh jugak...last2 nti diri sendiri yg pening...


peace...

Tuesday, April 28, 2009

Analogi Berdialog



jangan dikisah jangan jadi gila
jangan dikisahkan siapa dia
yang penting kita tau siapa kita
kau tak percaya tengok dalam surat khabar


Aku tipu kau kalau aku cakap yang aku tak pernah bohong
macam mana aku nak buktikan itu terpulang kepada masing-masing
hari-hari aku berdepan dengan risiko kehidupan yang berlari
samada yang sengaja ataupon yang tak disengajakan


bahaya menunggu diluar setiap kali aku keluar
ketika menaiki bas, menonton wayang mahupun ketika tidur
apa yang aku nak tekankan disini adalah maut dimana mana
walaubagaimanapun ajal itu tetap ditangan tuhan
jadi aku harap jangan kau fanatik tentang bila nak mati
sampai ada yang sanggup tinggalkan anak dan juga isteri
yang penting aku tahu siapa diriku sendiri
daripada ku ambil tahu siapa dirikau yang hanya ku kenal di kaca tv


jangan dikisah jangan jadi gila
jangan dikisahkan siapa dia
yang penting kita tau siapa kita
kau tak percaya tengok dalam surat khabar


jangan dikisahkan apa orang nak kata
asalkan kau tau mana kau nak tuju
cepat mengalah hanya utk org yang tak tau bersyukur
gunakan akal fikiran yang dianugerahkan kepadamu
aku jamin kau akan gembira bila kau tahu siapa diriku
jangan ingat sebab seluar aku koyak kau ingat aku ni kutu
cuba teliti apa yang aku tuliskan untuk engkau ...............
mungkin kau tau dimana kau ketika itu
kau bukan aku...


-analogi berdialog
by pretty ugly
skit ubah suai by aku..

Sunday, April 19, 2009

Selamat Tinggal......lagi

KO pon nak tinggal aku?? da x moh tman aku dah?
sampai ati time2 camni ko wat hal...
sdih btol...
tuhan jr tahu perasaan.....
kenape skrg? kenape skrg?
selama ni kte bersama...
tibe saatnye ko tggl kan aku...
2 thun da kte bersama...
ending mcm ni...sedih aku...
nak wat camner....
bukan ku pinta..ko yg nak jadi camtu...
argghhhh...da nasib ko laptop...nak format tak boleh dah.....

bagn pagi tdi try bukak laptop..n ade perkataan "ERROR INSTALLATION .BLALALALALA" aku try format tpi DVD da problem..satu2 masalah dtg time camni...kerje aku dalam tuuuu....last2 Arini aku byk menghabiskan mase membace msg2 lame yg x nah dilit dlm inbox hp aku neh...huh..xde keje..bace note baru sekerat...

-haiii la laptop...Mungkin de sorh aku or ingatkan skrg da time for study...get the better result for the semester...no more blog or any others social network...
i have to...i will..insyaallah...

-for my fren n any one who with m b4 i am apologize if anything that i done hurt u guys...

-n x terkecuali SHE who always with me b4..u are always in my heart..=(


peace.....



Saturday, April 18, 2009

Berehat....

Berehat dari segala-galanya...
aku tak tau maksud berehat dari segala galanya...
atau aku pura2 tak tau
semua berpunca dri aku..
kenape time ni berlaku...
aku salah...
salah aku...
time mcm ni patut aku dah tdo tpi x leh lagi..
aku still pk n pk...
rase nak lari...lari jauh..
tpi patut ke aku lari dri masalah?
janji salah aku berjanji..
janji mesti ditepati
bukan ditepi..
ingat tu hady husainy..
jgn lari...jgn lari..hadapi
hadapi...

Friday, April 17, 2009

goodbye myspace



today 17th april 2009 i had canceled my myspace account after 4 years i used it for my social network..same like friendster before this that i terminate my account because i found that their social network are bored. sgt bosan..maybe aku da semakin tua utk sume tuh..ntah...

1st have a lot of pengalaman aku gunekan website ni..dan aku paling beterima kaseh skali sebab i found my gadis kat situ ah...kalo nak tau..haha..

sebab aku cancel maybe sebab ak makin da tak tau nak wat per..aku bengang sebab laptop ni asik kua bunyik tenGG!!tenG!!

mway goodbye myspace..goodbye Tom even u dont know who am i..aku nak ucap goodbye gak...goodbye jugak kat awek2 kawan2 band2 mate yg aku knal...cehh macam nak caloo jauh jer..haha..peace~punx

Monday, April 13, 2009

Gunung Nuang - with Kembara Negara

-Orang ckp gunung nuang adalah puncak tertinggi di Selangor..yeke?? hehe yekot.. emm last last week aku,wan,jinggo,dini,yao,boy ,ikin,bunde ke sane utk jadi urusetia tuk Mountain to Mountain challenge anjuran kembara negara. Pengalaman 1st aku naik gunung..

-perasaan sampai ke puncak? huh best,,sgt best..walaupon sedikit letih...sebab x cukup tdo mlm tu...tracking? sgt lah memenatkan aku nyer hamstring..

-sini ade sedikit la gamba aku naik atas sane..gamba ni sebenarnya brader Khairul yang punyer..aku naik ke puncak 2 org dgn die la..(credit to him).







Sunday, March 29, 2009

Konvo putrajaya

2 ari yg bz...aku jd volunteer tuk satu konvo kat putrajaya..pagi2 pas subuh kene shoot trus g sane dah...keje memang best..n senang...dpt ar duit tampung duit umah bulan depan...weekend ni memang bz gler..research x siap lagi...adoi2..hahaha..keje 2 ari ni mmg sonok...nak2 lagi Konvo utk bdk klej MAHSA...maka ramai la nurse2 yg ade pada ari tesebut...hahah...tapi diantara semua cume ade sorang nurse dihati ku ini...ehem...Love u Nurul Hidaya..

-kopi pokli mmg membuatkan aku tak ley tdo ahh...

Wednesday, March 25, 2009

Semalam Aku Bicara

Semalam aku bicara..
bicara tentang masa depan...
banyak sungguh di fikirkan...
banyak sungguh di resahkan..

Semalam aku bicara..
aku bukan mahu selindung..
aku bukan mahu lari...
tapi kekadang..aku mengerti..
siapa diri ini....

Semalam aku bicara..
kamu..aku...kita...nanti...
satu hari jikalau jadi akan terjadi...
bukan maksud ku utk mengelak
tetapi ku takut akan merana kelak...

Semalam aku bicara..
bukan janji tpi takdir..
bukan bunyi tpi nasib....
aku masih disini...
disini masih mencari cari...
cahaya dan sinar
membawa kejalan itu..

yang semalam itu aku bicara...
maafkan berkata-kata kosong tanpa hala tuju..
sekadar melepas yg ada di kotak hati...
sampai kini aku masih rasai.......

.............................................................................................................................................................

Sunday, March 22, 2009

i can't smile without u...

You know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you

You came along just like a song
And brightened my day
Who would have believed that you were part of a dream
Now it all SEMS light years away

And now you know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile

Now some people say happiness takes so very long to find
Well, I'm finding it hard leaving your love behind me

And you see I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel glad when you're glad
I feel sad when you're sad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you....


-Aku bangun awal pagi ni...semalam tdo awal sebab letih berjaga di siang hari..tolong zapa jga booth kerak kat we love peace art event...blik tgk sopcast Man Utd kalah lagi..tapi x pa...glory glory....asal aku bgun2 tdo trus tauk lirik lagu ni?? takde lirik lagu lain ker? waktu aku ngah mamai ade tengiang2 melodi lagu ni kat telinga aku...tak pasti la samada aku mimpi or dengkuran roomate aku yang berlagu begitu...heee

- this song mean a lot for me..from arau to shah alam...i still carry this song in my mind...this song is about relationship between others...not just for lovers but even friends, relative, parents...You Know I can't Smile Without You...

- even time jamming pon this song one of the fav list...coz adif can play perfect drum on this song...hehe...Sorry Barry Manilow~ i used your song and olahkan jadi sedikit fast..a little bit punk rock version..this kind of idea actually came from me and my beloved fren edzamry..semase kteorg di arau dulu..tengok satu flash video..have a tiny little pink dog or cat? aku tak ingat dah..nyanyi lagu ni ala2 chipmunk..n we start to find chords and play this song with our version...senang....hahaha

-apepon..yang aku nak tekankan disini adalah (cam ceramah lak)...Now some people say happiness takes so very long to find....yes..i took a long time to find...a very long time...and finally i been found it...where? in the bottom of my heart with Nurul Hidaya....Love u~



Friday, February 27, 2009

Letih

Penat...
kekadang aku dah letih...
Penat memikir...Penat terfikir..Penat berfikir...

Penat...
kekadang aku dah Penat..
Penat menjawab..Penat berjawaab..Penat terjawab...

Penat..
kenapa aku Penat?
kan bagus kalau rasa Penat itu tiada....
takkan ada rasa malas...
takkan ada rasa sakit...
takkan ada alasan alasan..

Penat....
hari hari yang Penat...
bersama sama hari hari yang PALAT!!!

-tiada rasionaliti ketika menerbitkan post ni..jd jgn ambil peduli-

Monday, February 23, 2009

Kenduri@Chenor ~boat racing~

Ke esokan harinya...pagi2 dah kene bangun..nenek aku da kejut awl2 solat subuh...pastu aku sambung bahtera tidor balik..agak2 lam kol 9stgh aku bangun setelah terhidu bau mee goreng..da siap2 sarapan aku dok lepak luar kemas2 barang ape2 patut..selang bape minit nizam bagi signal kat aku menunjukan dia nak kuar pegi berasap...disebabkan belom mendapat mandat dari ibu bapanya utk berasap berangkat lah aku dan dia pegi ke pekan cenor mencari port dan mencari sekotak rokok begelar Marlboro. Sampai2 kat kedai tu (kedai tepi sungai) aku cam pelik asal lak ramai orang tepi sungai pagi2 ni..cam ade bende2 jer...ade org lemas kah? ade pentandingan renangkah ataupun acara melihat air sungai mengalir sampai mengantok..?

aku turun dari kereta nak tgk ape yg berlaku sebenarnya...dengan lagak ala2 pegawai polis yg mencari modus operandi yang tak mandi pagi lagi..aku menuju kearah tebing sungai...rupa-rupanya ade pertandingan boat racing! pehhh gile gempak...aku tak nah tau pon pagi2 ahad ade dorang wat event kat sini...boat racing ala ala Formala 1 power boat. tak penah aku tau pon ade event camni...aku stay kat situ lebih kurang 1 jam tgk dorang practice..ape yg menariknya boat2 yang dorang bawak racing ni sume diubah suai sendiri jdi boat racing yg ade stereng..event ni ade kategori.. mengikut kuasa kuda enjin boat..kalau lah dikomersial kan sikit acara ni aku ase dapat perhatian byk pihak..kalau boleh mejadi acara bulanan utk kampung..aku rase ramai akan berminat utk ambil bahagian..sekitar daerah mahupon negeri pahang.. mana tau boley jadi acara negara..Insyaallah...

petang tu jugak aku gerak balik ke shah alam..memule aku nak balik umah mentakab jap..tpi sebab mase dah sontok sok tu ade klas and test lagi..campo pezen..aku pon blik trus..

itulah pengakhiran citer kenduri@Chenor ni...cuti aku 14hb aritu memang berbaloi...byk bende yg aku buat...pengisian tu ade la..rupenye byk bende yang aku tak tau ade kat kat kampung ni..tulah..tak rajin balik sape suruh...stress study pon ilang (kejap)..tenang je paleotak...hehe...so sape nak ikut aku balik kampung jom...ZooM malaysia cuti ini..byk destinasi menarik di Malaysia...Pergi lah Melancong.....(tak tau nak tulis ape dah)

-x saba nak g sabah 5hb ni...sabah tungguuuuuu-

Kenduri@Chenor 2~This is My Beautiful Kampong~

Habis je kenduri aku dah siap pakat2 dgn kezen aku nak pegi kat Batu Bor...lebey kurang 3 km dari rumah..purpose utama adalah nak tangkap gamba...sebab aku memang da lame berajat nak tangkap gamba kat situ..dengan bebekal kan kamera Nikon Dpinjam (adik beradik ngan D40 la tu) sebelom tu..odw nak sampai tu aku sempat la menonton aksi percuma..adegan panas yang memang terlampau..tepi jalan pon dibantai..huh..tak tau malu sungguh..agak2 la nak menTut! ni idak..terang terangan...siut tul kambing biri2 tu...wat aksi panjat memanjat lak..hahah..k sampai2 kat tepi sungai dgn hati yg teruja aku pon merakam kan lah pemandangan kat situ...tenang jiwa beb..hati runsing ley damai...jiwa kacau boley cool...cume agak mencemarkan sikit sebab byk periuk api(taik lembu).

Time2 tulah aku tingat lagu menghilir ke sungai pahang...hehe..sempat gak la test vokal kat tepi sungai tu..kalau dulu mase aku kecik2 aku slalu dtg situ tgk pesta batu bor..tiap kali air surut penduduk kampung ade wat cam telematch la...sgt cool..skrg ni aku tak tau la ade lagi ke tak..budak2 muda kat kg ni pon da kurang...tgh aku sibuk tangkap gamba tiba2 ade 2 org makcik ni yg kebetulan nak kesungai mase tu tegur aku "tak abis tangkap gambo kenduri tadi lagi ker'. rupeny makcik tu ade dtg kat kenduri sebelom tu..aku sengih2 busuk jer..nak je aku suruh makcik tu posing ala2 maya karin ley aku tangkap gamba.hehe..tapi tula..rajin die orang turun cari ikan cari rezeki..

cuaca agak panas..tapi cantik...satu yg menariknya bila air surut sungai ni akan ade pantai...dan panjangnye lebey kurang 200m la lebey kurang...dan bila air sungai naik air sungai ni akan tuka jadi warna biru cam laut...fuhha ku kene ygkp gamba bile air naik nanti...abes je sesi tupastu g ngorat anak dara tok pat(ketua kampung) hahah..memang kali ni aku puas ati balik kampung..memang best...esoknyer...sambong lagik laaa....



Kenduri@Chenor

-Post kali ini aku cuba menggunakan bahasa baku-

14hb memang tiada apa apa makana bagi aku. Mungkin bagi sesetengah orang akan menyambutnya sebagai hari kekasih itu terpulang kepada hak masing-masing. aku tidak menentang mahupun menyokong. Itu terpulang kepada hak individu, tapi bg aku itu hanya adalah 14hb yang biasa sepertu bulan2 yang lain.Tetapi apa yang menariknya pada 14hb yang lalu adalah aku pulang ke Kampung ku di Chenor Pahang. Aku bertolak pada petang jumaat tepat jam 7pm. Perjalanan yang agak lancar, aku dan saudara aku yang bergegas dari UTP jemput aku di Shah Alam utk balik ke Chenor.

Apa yang menariknya balik kampung kali ni sebab ada kenduri bro izzard yang berlangsung di rumah nenek aku. Sebenarnya majlis kenduri ini adalah yang ketiga selepas 2 majlis yang dilangsung di Kuala Lumpur..(macam artist lak). Meriah memang meriah. Aku ditugaskan menyambut tetamu manakala sepupu aku sebagai jurukamera. Apa yang menariknya kenduri kali ni di datangi sekali lagi oleh Roslan Madun.Bagi yang tidak kenal Roslan Madun ni mungkin kenal dengan lagu rakyatnya seperti Lemak Manis( lagu mase aku g final camp kat kenyir sampai pagi nyanyi lagu ni memang penat tapi syok). Tambah lagi ada paluan gendang oleh Kumpulan Gerbang Silat Pesaka Pahang memang agak meriah. Dato Musataffa (to'ki aku) pon sama meriahkan majlis dgn paluan gendang yang dimainkan oleh beliau. Masa nilah aku bekesempatan berjumpa dgn saudara mara yang lama tak jumpa dan juga gadis-gadis yang diminati satu ketika dulu (haha sempat lagik).

Penat memang penat..tapi hari tak habis disitu...to be continue....-susah gak tulis baku ni-


Silat Pengantin..betoi idak buah tuh...hehe


Bro Izzard n Sis Aisyah


tok'Musatpo n Ruslan Madun


Urusetia tak terurus..haha

antara kezen2 ku..





Thursday, February 19, 2009

tag by adif akmal

1) Tag 8 people to do this quiz. (Those that are tagged cannot refuse:)

2) Continue this game by tagging 4other people.

  • bayau
  • air one
  • dasri
  • adlinda
  • angel

1.What have you been doing recently?
study and lepaking around the corner of bandaraya Shah Alam

2.Do you ever turn your cell phone off?
yes, becoz some secret agency to identify either i am student or head of terrorist

3.What happened at 10am today?
i try to skip my presentation for law class and kwame (my lecture) except it because i am handsome.

4.When did you last cry?
last week (watching bersamamu@tv3)

5.Believe in fate/destiny?

yup..but the most important..believe to Allah

6.What do you want in your life now?
money and blessing

7.Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
go find some shelter lah..bodo apa dok tgh2 ujan

8.What's your favourite thing to do on the bed?
sleep

9.What bottoms are you wearing now?
short..lite yellow

10.What's the nicest things in your inbox?
the msg from ~g@disku~

11.Do you tend to make the relationship complicated?
of coz nop.

12.Are you wearing anything borrowed from anyone?
yes i borrow my father wedding ring...hahah

13.What was the last movie you caught?
slumdog millionaire (seriously this movie is damn great and u must watch)

14.What are you proud of?
my stomoch

15.What does the oldest text msg in your inbox say?
msg from ~gadisku~( 2 tau pc kat rumah sini and rumah sewa)

16.What was the last song you sang out loud?
di kala rembulan bermain biola..(i sang out sambil type this post with adif)

17.Do you have any nicknames?
raje kent(skool time), kontang(childhood till now..)

18.What does the newest text say?
bau nak tido..emm syg..

19.What time did you go to bed last night?
1.45 am

20.Are you currently happy?
yippi yuppi yeppi (describe that)

21.Who gives you the best advise?
friends...

22.Do you eat whipped cream straight from the can?
i eat the can also...

23.Who did you talk on the phone last night?
Nurul Hidaya

24.Is something bugging you now?
yes...adif akmal (his laugh and is alwayz bugging me)

25.Who was the last person to make you laugh?
adif akmal ( he make a joke but the joke is not funny...hahahah)
oh one more the latest pembaca berita..she want to say 'tertuduh' but the words out is 'terbuduh'...




Thursday, February 12, 2009

Journey together for a better tomorrow lagikkk..vers 2




journey together for a better tomorrow kembali lagi...aku tak tau la tajuk ni memang menarik ka atau dini maleh nak pikit tajuk lain dah..hahah(jgn mara ah dini) kali ni version park planning plak..dan aku selaku biro ttk diminta utk buat banner tuk progrm ni...so tecipte la banner ni...so aku nak mintak ah pendapat sesape yg menjengok blog ni..which one better ..sebenarnye dua2 same...tapi aku nak select gak mane satu ok..hehe...x pueh ati itulah adalah satu dri sifat aku...hahah....bln 3 ni trip ke sabah...aku tak penah ke sabah..plg jauh pon sarawak@bintulu@tNJUNG KIDURONG...tu pon g umah kezen aku kat sane...so sabah..tunggu aku ya ba...chowz...

Monday, February 9, 2009

Pelabuhan dickson...we was here```haha



Minggu ni aku agak beremosi...pedih je ase ati...stress..liku luka hidup..hahah...tp teubat jugak la dgn vacation pendek ke pd sabtu lepas....Aku penah g port dickson itu pon mase form5 main rugby PHG lwn AFFAT college.. pastu takde da..babaii...n lepas beberape tahun ade kat 5 taun kot..ahha...ari sabtu lepas aku,wan n gf, kikil menjejak kan kai ke port dickson..itu pon pas bebrape jam mencari port nak overnite kat sane...last2 dapat kat tempat yg ok la..best2 memang best..tapi agak kurang enjoy nye sebab takde partner utk bercanda ditepian pantai...argghh...realy miss her....nway this the pic...

wan, aku, kikil

roti sadin bakar kenyir style ni supper dlm kol 2pg..lapo gler stok bbq da abes...

that alll....cherating lak pasni??? tunggguuuuu.......

Wednesday, February 4, 2009

kos"""""""ong

tak tau ape yang x kena..
nak maraH x boleh marah..
nak pujuk x boleh pujuk...
x tau ape yang x kena skrg ni..

tak tau ape perasaan sekarang ni..
nak teguris x teguris..
nak sakit x disakit..
tak tau ape perasaan skrg ni..

sakit same sakit..
pedih same pedih..
suka same suka..
suka sama duka?

makin lame makin pudar..
yang dulu dimane...
cari ia sampai jumpa..
harap akan berjumpa..
n kekal selamanya...

end...


p/s: abaikan..aku pening...mengarut je ni.....

Sunday, February 1, 2009

Arau 2003-2006

Abes je SPM cikgu shidi terus rekemen aku masuk sportscience kat uitm..de ckp "ko nye result ni ok ni apply sportrec ni"...aku yg mase tu taktaupon ape mksud sportrec tu mengiya kan je ckp cikgu merangkap coach rugby aku kat skolah dulu..member2 pon sapot dgn kate2 yg same..aku sedikit teruje mase tu sebab nak mengikut jejak cikgu shidi..

aku kerja kjp b4 sambung study..dpt la duit poket sikit..tau2 dpt pglln masuk uitm..melompat gak aku..kemana aku? ke Arau Perlis indera Kayangan

kalau nak di ceritekan pengalaman aku kat campus Arau ni memang byk..macam bende aku buat...dan yang aku tak buat pon ade..kat situ lah aku jumpe kawan2 yang still lagi ngan aku sekarang...zam, yan, kikil, adif. japo, wan dan yg lain2 ramai lagi...bound kat Arau memang kuat..wat bende sama...makn same.. main same..mandi same..tidur same..sume lah same..asgmt same2 (copy paste)haha...kalau nak berak je pegi tandas lain2..tu pon dilua pengthuan aku tak tau la..hahah...

kisah cabaran Arau, Blog resak bergelap, dikejar lembaga hitam bernama rahim, interpart yg diboikot, tragedy new year, kuru kuru chupy home made video, hilang ditengah malam, macam2 lagi lah...

pendek kate kalau kau tak blaja kat sana dulu mmg aku taktau aku kemane skrg ni..mungkin lain perjalanan idup aku..mungkin aku dah jadi seorang pilot ataupon kontraktor klas F..hahah..

so..now i am in shah alam...i have to survive by my self..but still have my friends around me..and lebih lebih lagi my Love onE..for all my friends jgn lupa dari mana kita dtg..ingat dri mane kte come from...culture shock skit2 tu ok LAH but dont too much...peace~


Saturday, January 31, 2009

cuti cina cuti kita...

Aku bukan nak bersikap diskriminasi ataupun nak besikap racism dlm hal ni..tapi penilaian dari ape yg aku nampak kat kampung halaman aku...bukan secara menyeluruh..raya cina yang lepas aku balik Mentakab utk menikmati cuti pendek yang dianugerahkan oleh Uitm dihatiku..(gler awal cuti) ape yang aku perhati bandar mentakab yang agak bz la...lenggang n kedai sumer tutup..pe dah jadi..kedai melayu pon tutup...majoriti pengusaha kedai dan peniaga di mentakab adalah berbangsa cina..takpelah pasal raye die orang tapi yg aku peliknye asal lak kedai melayu pun nak ikut cuti...ni la masenye nak bukak..amek peluang kesempatan...kalau2 sebelom ni org2 rajin bli brg2 runcit kat kedai cina komfem dorang akan bli brg kat kedai india mahupon melayu...sebab dorg cuti..tutup kedai...

satu lagi hal..bengkel moto..aku cari satu bengkel pon tak bukak..aduh..betri scot aku da kong..mana mau cas da...kan bagus ade satu kdi moto bumiputra yang ade bukak...adehh bisnes minded tarak...org cuti sume ikut cuti....tgk cina..time raya melayu ade dorang tutup kedai?? lagi bukak lagi ader...hahah..lawak toi..peluang peluang....aku tak tau la tempat lain...mungkin ade mungkin takde..tapi ni bedasarkan ape yg aku tgk kat tempat aku...adehhh....gelak je lah...

Sunday, January 18, 2009

Part time Punk!

kerja oh kerja....before nak start sem ni aku ade gak la angan2 nak cari kerja partime..tak kesah la keje ape2..janji halal and masyuk dengan timetable aku sebagai seorang student ni. Mase cuti ari tu aku kerja kat Pizza Hut temerloh, dekat ngan umah aku so aku takde masalah nak blik makan nasik time rest dan tak payah pk nak kuar duit bli mkn kat luar sebab ade staff meal..(aku paling suke aromathai spageti fuhh!!). keje pun tak stress..sebab kat tempat sendiri..blik kerja bley lepak ngan kekawan dulu...(paling best restoren siam bwh jambatan temeloh) x payah pk esok nak pegi klas..melepek membuang mase sambil memetik gitar yg tali no1 nyer da putus digerai burger kama....tapi bende paling best aku buat bile aku abes keje mase cuti sem dulu tengok bdk2 merempit mlm minggu..haha..mcm x caye aku g tgk bdk2 merempit..tpi tula..itulah satu2 hiburan yang ade kat temerloh pada mlm minggu selain main futsal kat MPT nye padang yang kapetnye tak ade piawaian ISO..haha...skrg ni mana mau kirja arrr?...............?

skrg ni dah start sem aku ingat nak part time kat rasamas klsentral itupun sebab magr besor die mngr lama aku kat temerloh dulu..kalau nak ikutkan memang jauh la gak..dari shah alam ni ke KL..ahhhH akn ku gagah kan jua utk mencari rezeki...dpt gaji bley la jugak setel duit motor dan paling penting skali yang ni...Belanje Kawan-Kawan.

kerja.kerja.kerja.

time keje mlm natal..(ade cam adif tgkp gambo x?)

aku, liza, abg zaman gay.haha


bende palg aku nyampah(angkat stok tiap ari selase)

3:22 am

Jam da koi 3:22 pg..asal mate ni tak mau2 lekat lagi...petang td aku bantai tdo sampai magrib...x sedo2...emm..pastu ape yg aku wat malm td..lepak hakim tgk bolton v manu..glory2 man u menang 0-1...top of the league now..hahah...balik layan ps dulu ngan yarn...siut je yarn satu game die bantai aku 10-1...xpe2...

assgmnt byk lagik nih...ade la aku da cri skit..tp maseh blurr...dgn nak wat research lagik nih...tajuk ape yg aku nak buat?? sape aku nak pilih jd supervisor aku ni? kat mane aku nak praktikel sem depan? bile gaji aku nak masok ni?(lambat punyer HQ) bile zionis nak hancor ni? adakah pak mail yg berbini 3 dah ade calon yg ke 4? mak leha jiran aku da bersalin ke belom ni?semua ni bermain di pikiran aku....aku rase sebab tu aku tak ley tdo...byk ngat pk..

harap esok lebih baik dari arini...

amin....

Saturday, January 17, 2009

Mentakab to Shah Alam

"bwk moto 2 pelan2 tak payah nak rush2 sgt janji sampai". kate2 ni ibu aku slalu pesan kat aku bile aku nak lenjan naik moto balik ke Shah Alam dari Mentakab. So kalau blik Shah Alam je aku aku bwk motor ibarat angin sesepoi bahase. Tiap kali cuti panjang aku akan balik ke kampung, dan bile start sem je aku akan dtg balik ke shah alam. Paling syok kalau nak balik Shah Alam gerak awal2 pagi..sebab ape syok??! haa..sebab yang pertama cuaca tak panas..nyaman tahap dindong..tpi agak sejuk la sikit sebab pagi2 kan..(utk yg rider la). Sebab yang kedua, kalau matahari keluar pun time tu matahari kat blakang kite..so takdela menahan perit mate nak menghadap matahari..lebih2 lagi aku niha memang mate panda yg takley ngadap caheye terang lame2 kalo tak pitam weyh..haha...

nak dijadikan cerita mase cuti sem aritu aku gerak ke Shah Alam naik moto..sebab nak g kenduri kat perak yg last2 tukar pegi kenduri kat negeri sembilan. aku pun da lupe kat maner area kenduri 2 tapi yg pasti nyer naik bukit melingkor2. penin dowh. Balik cite tadi, aku pon gerak seawal pgi..takde la awal sgt tapi pg tu agak mendung so sesuai sgt la aku yang bwk moto ni menuruskan perjalanan..

perjalanan dari temerloh ke karak agak bosan la..sebab jalan lurus, rase mcm jauh je nak sampai, tapi lepas pada karak jln memang sempoi utk sesape yg suke layan corner..haha..ingat pesan ibu..ingat..ingat...so the main point aku nak cite ni adalah bile sampai nye aku kat area bukit tinggi..jln naik bukit kalau sasape yg penah lalu jln bukit tinggi kat area lori byk tak lepas naik bukit tu..kalau jaln kaki pun bleh pintas lori2 tu naik bukit..haha..

so bile aku sampai kat area b.tingggi tu aku nampak gumpalan awan yang agak sempoi la..memang cantik dengan background die bukit yang hijau tu..fuhhh...aku benti jap tepi jln kat area lori yang panas enjin benti. aku pon mengeluarkan hp bekamera sony ericsson model v610i aku..haha gile detail... pastu aku pun snap la gambo2 kat area bukit tu...gamba agak tak clear sebab 2 mgpsl jer..kalo ade adif ni ley gak die snap kan dgn slr kepunyaan awek die...hehhe..jgn mara adif...so kat sini aku letak la sikit gegambo yg aku tangkap..kalo tak cun ckp je la cun..jage la ati aku weyh..hahahha....enjoy it








Saturday, January 10, 2009

youth2009


Entertainment, Art, Fashion dan macam2 lagi la..tulah YOUTH'09. satu event terbesar di Malaysia yang melibatkan aktiviti yang golongan2 remaje belia suke..pagi tadi aku bagun agak awal sebab nak anta barang dekat Gadisku kat ppum..lepas jumaat aku pekene nasik kat depan rumah dulu sebab nanti samapi KL aku tak tau nak makn katner..so aku amek lah kesempatan makan kenyang n murah kat sakalm ni..

sesampai kat ppum pagi yang terang kini sudah gelap..awan dah macam nak itam..adoii...camne ni ujan jap g..lejut la koi kejap lagi..(bicara aku dalam loghat pahang). lepas bagi barang kat Gadis aku shoot terus g pwtc. yarn dah tunggu kat sane..lame lak tu..em tak pe la sesambil tu ley ar die ngiratkan sorang due amoy shantek utk aku haha.

b4 g pwtc aku singgah ke DBKL (dewan bandaraya korup lebih) bayor saman parking..ilang rm50..adehh...sampai ke pwtc aku jumpe yarn lepak2 menikmati battle of the band..bley tahan gak la dak2 ni..silap tak cukup korum jer tadi kalo tak kteorg dah masuk dah xpax band vote tdi..byk gak la bende yang best nyer kat dlm td..mayb sebab arini ari 1st and ari org bekerje tak ramai ngat la yg dtg..booth2 die pon bley thn menarik dan yang paling menarik nyer tdi aku jumpe ngan marsha...owh marsha tidur mimpi kamu la malam ni..hahaha

kul 7 aku grak balik makn kat kg baru..giler tak best langsung citer aku tuk arini..mintak2 la esok lagi bermanfaat..hahaha...caloshhh