Monday, August 24, 2009

Bulan Puasa 14 thun dulu

14 tahun yang lepas..umur aku mase tu bru 10 tahun..darjah 4...2 ari lagi nak puasa dan plan macam2 ngan member2...ngan adik beradik? bertanding sape dpt pose penuh...
zaman tu ramai budak2...zaman keriangan...aku ingat lagik member kamcing arwah zizul, as, mamat,padil, alis,kembo (abg de n adik),yazid ramai lagi la...budak2 mambang yang perangai sekor2 kalau mambang tengok pon ngucap panjang sambil geleng pale...

2 ari b4 pose masing2 da ade plan..paling di nanti mase nak g sembahyang terawih nanti...bkn semayang pon..dok kat blakang gelak2 main sepak terajang...tarik2 kain pelekat(mmg aku tak pakai kain pelekat sampai ke sudah)...sule buntot aku paling tak tahan...gurauan yg boleh mendatangkan emo...pedih yang amat...kekadang kene tengking ngan tok' pat iaitu ketua kampung merangkap imam kat surau tu..insap kejap je..pastu wat balik..

start je pose ari 1st dah kire dah brape ari lagi nak raya..aduss lame je rase..jap2 tgk jam jap2 tgk jam..so utk x rase lame x yah tgk jam..kat sekolah lagi la..jgn sesekali lalu kat kantin..klu x mmg dugaan tgk bdk2 india and cina mkn...siap offer lagi...balik sekolah jalan kaki nak sampai keumah tu rase cam lalu gurun sahara..sampai2 umah terus mandi lame2..wat per? haa phm2 laa

poser2pon ptg main jugak...itu wajib...men beskal..bola..sukan2 tradisional yg aku nk sbut listnyer panjang gler lah..kadg pegi jugak mandi sungai...air masuk telinga baca niat tang tu jugak poser balik..janji x makan...jahiliah sungguh mase tu..haha..adeeiii...

paling dinanti 1 jam lagi nak berbuka..seingat aku time tu Jejak Rasul dah ade dah kat tv3...musim pertama x silap aku...wajib tgk jejak rasul...salah satu program kegemaran aku pada bulan pose...tpi sebenarnya nak psycho je tu..tgk tv lupe la lapar kejap..

2 minit lagi dekat nak berbuka...masih di depan tv...menunggu iklan oren sunkist nak abes sambil komentator tv menyatakan oren sunkist mengucapkan selamat berbuka puasa kepada..bla bla bla...tup tuptup...kteorg berlari kedapur.."haa bace doa dlu!!!" jerit ibu aku.....bismilahhhh x dan abes.....sruupppppppp terus minum soya sejuk....mengalir kedalam anak tekak......fuhhh nikmat..

nak diikutkan banyak bende lagi yg dibuat...tpi ni je yg teringat...nak memikir karang lambat pulak..=p...aku caye kebayakan org lalui bende2 ni sume..ade yg lebih menarik ade yg lebih worse...tapi bgi aku puasa mase budak2 dlu mmg happening....mmg syok habis....Sesekali Teringat..........


-aku nak upload gamba pc lembab giler so x de gamba entry kali neh-

7 comments:

yarn said...

nasib baik sungai kt umah aku xbersih...klau x da bdebush da aku summersault tgh2 ari........

adifDAS said...

huhuhu
kanak2 berpuasa mmg best
puasa setgh ari pastu bt alasan nk blajar puasa..
so buka la puasa
huhuhuh
pastu..alasan blh puasa tp nk minum air je..mkn tak nk..puasa jg.huhuhu

bnyk kenangan bila puasa waktu kanak2..

jgn ckp waktu kanak2 ja..masa umh 7 bastard pun bnyk kenangan..
dgn shahrul bw kfc dtg umh la..
mcm2 la...huhuhu
gila best wktu tu..
kenangan terindah bersama hampa semua
lalalallalala

teruterubuzu said...

erm..a"ah..masa kecik2 dulu..
seronok..macam2 rase nak makan..
pastu suka mandi time tengahari..
nanti ada alasan terminum air,hehehe..
pastu suka bukak peti ais..
dapat sejuk sikit..
hehe,memang betul banyak kenangan.terutamanya,kawan2 lama..
rindu maa..

kontanG said...

YARN- AKU ASE KO KNE WAT SATU PROJECT PEMULIHARAAN SUNGAI..ANG JADU KETUA PROJECT..HEHE

DIF- ang ni kantoikan member la..huhu..seyes dowh dlu poser sehari tu nak menunggu pehhhh..perit bakk...haha

teru- thanks 4 coming..anyway betoi2...dlu ske bukak peti sejuk...pastu letak bdn tutup sket peti ais..haha...sengal gler

aRien de GreaT said...

~huhu..cenggitu yer pose zaman knak2 mu..heheh :)

kontanG said...

ye areen..mu nyer caner pulok?
haha

ThE C0NvErTeR said...

POSA TUH NIKMAT....
HEPI FASTING DAY MY DEAR FRIEND...